سئو محلی یکی از روش های کارآمد جهت بهینه سازی سایت برای موتور جستجو است.…
سئو فصلی چیست؟
برخی از کسب و کارها به تناسب رویداد دچار افت و خیز در ورودی کاربران به سایت می شوند؛ برای چنین سایت هایی تدابیری باید اتخاذ شود که به آن سئو فصلی می گویند.
به عبارتی دیگر، سئو فصلی به مثابه یک رویکرد پیشگیرانه در سئو به شما در کاهش نوسانات در ترافیک جستجو کمک می کند.
سئوی فصلی یعنی چه؟
به طور کلی هنگامی که عملکرد و تجارت وب سایت شما تحت تأثیر رویدادهای سالانه قابل پیش بینی مثل عید نوروز، محرم، عید فطر، کریسمس و انواع رویدادهای گوناگون داخلی و خارجی تحت تاثیر قرار گرفت، سئوی فصلی به میان می آید.
همانطور که محتوای همیشه سبز برای سئو ضروری و لازم بوده و ورودی ترافیک به سایت را نگه می دارد، سئو فصلی نیز در تنظیم این ورودی به سایت نقشی اساسی ایفا خواهد کرد.
بیشتر بدانید: قرار گرفتن در صفحه اول گوگل
چرا باید سئو فصلی را جدی بگیریم؟
در دنیای سئو، ما اغلب در مورد مسائل فنی و نحوه حل آنها صحبت می کنیم که شامل استراتژی محتوا، تحقیقات کلمات کلیدی، بک لینک ها و روابط عمومی است. اما چیزی که به اندازه کافی در مورد آن صحبت نمی کنیم، سئوی فصلی و به ویژه تاثیر آن و نحوه استفاده از آن برای بهبود عملکرد بازاریابی است.
به عبارتی دیگر درک سئو فصلی مهم است زیرا:
- به طور کلی، ما باید از آن به نفع کسب و کار خود استفاده کنیم.
- به برنامه ریزی و تصمیم گیری در مورد زمان و اجرای پروژه های SEO کمک می کند.
- هدایت بازاریابی کسب و کار در فصولی که ورودی که کم است.
بنابراین سئوی فصلی می تواند بر داده ها، گزارش ها و نحوه تصمیم گیری ما تأثیر بگذارد همین خاصیت فصلی بودن بر معیارهای SEO مانند کلیک ها، نمایش ها و رتبه بندی ها اثرگذار بوده و آن را پوشش می دهد.
فردا نه! امروز برای سئو فصلی، حیاتی است
ما این اصطلاح را زیاد شنیده ایم که کار امروز را نباید به فردا گذاشت؛ قضیه سئوی فصلی یکی از همان مواردی است که انجام کار از روز شنبه را بر نمی تابد. در اصطلاح یک سئوکار بهترین زمان برای سئو فصلی دیروز است و امروز دومین زمان خوب برای انجام این کار است.
بگذارید قضیه را با این مثال برایتان باز کنیم؛ شما می خواهید برای کلمات کلیدی عید نوروز یا تعطیلات سال نو رتبه بیاورید، بسیار خب! ۴ تا ۶ ماه زمان می برد که محتوای شما در گوگل ایندکس شود و در SERP قرار بگیرد. بنابراین باید در بازه زمانی ۳ تا ۶ ماهه مانده به رویداد برای سئوی فصلی اقدامات لازم صورت بگیرد.
پستی و بلندی مسیر سئوی خود را بشناسید
بهترین کار برای شناخت فراز و فرود سئو فصلی، بررسی وآنالیز داده است. شما می تواند با ابزارهایی همچون Google Search Console، Google Analytics، Google Trends، SEMrush و دیگر ابزارهایی از این دست که ابزارهای شخص ثالث نام دارند عملکرد خود را با رقبا مقایسه کنید تا نقشه راهی واضح به دست بیاورید.
شناخت مسیر سئوی فصلی با GSC
ابزار Google Search Console برای سئوکار همچون ماشین حساب برای حسابدار است! از این ابزار برای تجزیه و تحلیل فصلی بهره بگیرید به این نحو که سعی کنید داده های عملکرد خود را در ۱۲ ماه گذشته در برابر فصل ها ترسیم کنید. اگر شیب ها یا اوج های غیرقابل توضیحی پیدا کردید، به دنبال مطابقت آن با فصل جاری (تابستان، آخر هفته، اطلاعات مشتری و غیره) باشید.
همچنین ممکن است بخواهید به تغییرات ماه به ماه نگاه کنید تا درصد تغییر مورد انتظار برای هر فصل را درک کنید.
از سایر فعالیت های بازاریابی محتوا آگاه باشید
افزایش و کاهش عملکرد کلی به دلیل افزایش و کاهش حجم جستجوی کلمات کلیدی برند ممکن است مستقیماً به تلاشهای سئوی شما مرتبط نباشد، بلکه تأثیر کمپینهای بازاریابی سایر کانالهای بازاریابی (مانند تبلیغات فیسبوک یا لینکدین) است.
شناخت این موضوع در سئوی فصلی از آن جهت اهمیت دارد که آن ها را از آمارگیری خود فیلتر کرده و کنار می گذارید تا تصویر واضح تری از سئو فصلی داشته باشید.
بیشتر بدانید: مراحل انجام سئو سایت
نکته پایانی
در این مطلب سعی کردیم توضیح بدهیم که سئو فصلی چیست؛ به طور کلی شناخت سئوی فصلی این فرصت را به شما می دهد که از رویدادهای ماهانه، فصلی و سالانه به بهترین نحو برای مدیریت ترافیک ورودی به سایت خود بهره گرفته و حتی آن را افزایش داده و مشتریان جدید برای خود خلق کنید.