به محتوایی که هیچوقت قدیمی نشده یا دیر قدیمی می شود و برای مدت طولانی…
پست مهمان چیست و چه تأثیری بر سئوی سایت دارد؟
پست مهمان (یا وبلاگ نویسی مهمان) یک تاکتیک بازاریابی است که شامل نوشتن مقاله برای وب سایت های دیگر به منظور تبلیغ برند شما است.
بسیاری از بازاریابان از پست های مهمان در تدوین استراتژی سئو سایت بهره می گیرند. این لینک ها می توانند برای رتبه بندی گوگل مفید باشند. با این حال موضوع پست مهمان همواره بحث برانگیز بوده است.
آیا پست مهمان برای سئو خوب است؟
پست مهمان می تواند برای سئو و استراتژی بازاریابی شما مفید باشد، زیرا به شما در جهت گسترش آگاهی از برندتان کمک می کند. به عبارتی دیگر وقتی تخصص خود را به نمایش می گذارید و با سایت های معتبر شریک می شوید، می توانید اعتبار خود را نزد خوانندگان، اینفلوئنسرها و گوگل ایجاد کنید.
این موضوع می تواند منجر به افزایش فالوورهای اجتماعی شود. فرصت های اشتراک با دیگر سایت ها برابر است با احتمال رتبه های بالاتر. ضمن آنکه پیوندهایی که به درستی به شما ارجاع شده باشند می توانند ترافیک مناسبی را به سمت وبسایت شما بیاورند.
آیا پست مهمان می تواند برای سئو مضر باشد؟
حال که در مورد فایده پست مهمان برای سئو صحبت شد، بد نیست از این منظر هم نگاه کنیم که آیا این پست سبب ضرر هم خواهد شد؟
در مواردی که سایت اقدام به انتشار پیوند دستکاری شده کرد باشد، گوگل آن را پنالتی خواهد کرد که کاهش رتبه سایت در نتایج جستجو یا حذف کلی از نتایج جستجو را به همراه دارد. در زیر به مواردی از این موضوع اشاره شده است.
- ارسال بیش از حد پست مهمان: یکی از نشانه های اصلی ارسال بیش از حد این پست ها، انتشار پست های مهمان یکسان یا بسیار مشابه در چندین سایت است. به خصوص اگر یک شرکت صاحب این سایت های منتشر کننده باشد.
- عدم دادن لینک های نوفالو: این موضوع خود را زمانی نشان می دهد که از یک پست مهمان به سایت خود لینک بدهید، به طور کلی از منظر گوگل پیوند باید روی nofollow تنظیم شود.
- عدم اشاره به مهمان بودن پست: احتمالا شما هم یک پست را در سایتی دیده اید که انتهایش نوشته شده این پست مربوط به بخش بازرگانی است یا مثلا در سایت های انگلیسی زبان عبارت This post is sponsored by… دیده می شود. این کار از این نظر صورت می گیرد که مهمان برای گوگل مشخص باشد.
آیا پست مهمان می تواند اسپم شناخته شود؟
افرادی که به سئو کلاه سیاه تکیه دارند اقدام به خرید بک لینک برای سایت خود می کنند که این می تواند به جریمه شدن سایت منجر شود؛ مشابه همین موضوع برای پست مهمان نیز می تواند رخ بدهد.
همانطور که پیشتر و به صورت ضمنی اشاره شد، اگر یک چنین پستی در چندین وبسایت نوشته شده باشد، حکم همان بک لینک های خریده شده را دارد. در حقیقت برخی سایت ها به صورت قارچ گونه بوده و توسط یک نفر اداره می شوند.
لزوم شناخت نویسندگان پست مهمان
اکر قصد گرفتن پست مهمان برای سایت خود دارید، باید حتماً نویسندگان آن را بشناسید. برای این کار بهتر است وبلاگ نویسان و بلاگرهای مطرح در شبکههای اجتماعی را دنبال کرده تا متوجه شوید حوزه کاری آنها چیست و تا چه میزان شناخته شده هستند.
تحلیل سایت میزبان برای انتشار پست های مهمان
دست آخر اینکه اگر قصد دارید پست مهمان در سایتی منتشر کنید باید آنالیزی از وضعیت این سایت داشته باشید. در این زمینه باید سایت را از لحاظ سن دامنه، تعداد بک لینک ها و میزان ترافیک مخاطبی بررسی کنید. این کار از طریق ابزارهایی همچون در گوگل آنالیتیکس و سایت semrush میسر است.
بیشتر بدانید:
نکته پایانی
در این مطلب سعی شد درباره این موضوع صحبت کنیم که پست مهمان چیست و چه تاثیری بر روی سئوی سایت دارد؟ بی شک چه هدف شما نوشتن پست مهمان بوده و چه بخواهید میزبان یک پست مهمان باشید باید اصول و قواعد سئو را به کار بگیرید.
همانطور که اشاره شد در برخی موارد همچون نوفالو بودن، این اصول شبیه بک لینک است و در برخی موارد نیز به سوابق فنی سایت می پردازد. در نهایت اینکه در به کارگیری پست مهمان همچون لینک دادن نباید افراط کرد.