افزایش بازدید سایت چگونه ممکن است؟ این سوال ذهن خیلی ها را به خود مشغول…
چگونه از شر سئو منفی در امان بمانید
در سئو منفی رقبای شما حذف در کاهش رتبه سایت شما از طریق اقداماتی که بی شباهت به سئو کلاه سیاه هست می کنند.
قبل از اینکه بدانیم چگونه از شر سئو منفی در امان بمانیم باید تکنیک های سئو منفی را بدانیم .
تکنیک های سئو منفی
- خرید بک لینک
- ایجاد یک سایت زرد و بی محتوا
- رتبه دهی به سایت برای کلمات کلیدی نا مرتبط
- خرید دامنه منقضی شده
- فروش کل صفحات سایت که دارای رتبه هستند
- فروش بک لینک بصورت مخفی
- امکان نظر دهی همراه با لینک برای افزایش مخاطب
خرید بک لینک
در سئو منفی سئو کار برای یک سایت رقیب تعداد بسیار زیادی بک لینک را بصورت یکجا خریداری می کند. به یاد داشته باشید که خرید بکلینک بصورت محدود و از سایت های مرتبط یک تکنیک مثبت در سئو است. ولی در اینجا صحبت از خریدن هزاران لینک در روز برای یک سایت رقیب است.
هدف این روش این است. که سایت را به عنوان یک سایت متقلب جلوه دهد و باعث شود که سایت دیرتر در نتایج جستجو بالا رود.
با توجه به تغییراتی که در گوگل و بینگ داده شده است. استفاده از این تکنیک بر روی سایت های تازه تاسیس میتواند تاثیر مخرب بیشتری نسبت سایت های قدیمی تر داشته باشد. زیرا فرض بر این است که یک سایت تازه تاسیس رقیبی ندارد و خودش اقدام به خرید بکلینک کرده است.
بیشتر بدانید: چرا سئو مهم است؟
ایجاد یک سایت زرد و بی محتوا
گاهی سایتی که از نظر ما بی محتوا است. از نظر عده وسیعی از کاربران یک سایت جذاب و دیدنی محسوب میشود.
نشر اطلاعات کپی شده از بازیگران و هنرمندان سینما و تاتر شاید برای ما مبتذل جلوه کند. ولی برای بسیاری از مخاطبان جذاب است.
بنابراین هنگامی که در سئو منفی از سایت بی محتوا و زرد صحبت می شود. به معنی آن نیست که محتوای سایت برای کاربران بی ارزش است. بلکه یک سئو کار حرفه ای در هنگام استفاده از تکنیک های سئو منفی در جهت کاملا برعکس عمل می کند.
محتوایی تولید شده در سئو منفی کاملا پر مخاطب و پربازدید است. اما فاقد هر گونه اطلاعات کاربردی برای این مخاطبان است.
دادن لینک از چنین سایت هایی به سایت رقبا باعث میشود که سایت رقبا در حد یک سایت زرد و فاقد محتوای مفید سقوط کند.
مثال: سایتی برای کسب رتبه بالا در گوگل یک صفحه با عنوان سالگرد آتش گرفتن ساختمان پلاسکو ایجاد کرده و در توضیحات آن می نویسد: با توجه به همزمانی سالگرد به آتش کشیده شدن ساختمان پلاسکو و کشتی سانچی این سوال مطرح میشود که با دو حادثه دردناک روبرو بوده ایم و یا یک عملیات سازماندهی شده در کار بوده است.
به این ترتیب سایت با توجه به ترند trend بودن سالگرد آتش گرفتن ساختمان پلاسکو و همچنین کشتی سانچی از این دو کلمه برای صفحه خود استفاده کرده است. در متن صفحه هم اطلاعات کپی شده ای از این دو حادثه را ارائه میدهد. حالا از این دو کلمه کلیدی به سایت رقیب لینک ایجاد می کند. عدم ارتباط بین کلمه کلیدی ترند شده و سایت رقیب میتواند صدمات جبران ناپذیری به سایت رقبا بزند.
رتبه دهی به سایت برای کلمات کلیدی نا مرتبط
رتبه گیری یک سایت برای کلمات نامربوط میتواند حیات یک سایت را به خطر بیاندازد. در سئو منفی علاوه بر انجام اینکار بر اساس واژه های ترند شده از واژه های غیر اخلاقی نیز برای اینکار استفاده می شود.به این ترتیب در دامنه ای که حاوی مطالب غیر اخلاقی است به سایت رقبا لینک ایجاد کرده و موجب ارتباط بین سایت رقبا و محتوای غیر اخلاقی میشوند. این روش میتواند به حذف کامل سایت رقبا از نتایج جستجو بیانجامد.
خرید دامنه منقضی شده
برای صدمات بیشتر به سایت های رقیب می توان دامنه ای مرتبط را خریداری کرد و از آن برای تولید لینک مخرب برای رقبا استفاده کرد.
دامنه هایی که به تازگی منقضی شده اند هنوز در گوگل دارای رتبه هستند. بکارگیری این دامنه ها برای ایجاد بک لینک اسپم به رقبا میتواند مخرب تر از بکلینک های ایجاد شده در سایت های فاقد رتبه در گوگل باشد.
فروش کل صفحات سایت که دارای رتبه هستند
در این روش ابتدا صفحه ای از یک دامنه را به رتبه اول گوگل می رسانیم و سپس آن را به لینکدانی اسپم برای سایت رقیب تبدیل می کنیم.
بالابودن رتبه سایت در ابتدا و تغییر ناگهانی محتوای صفحه موجب تخریب بالا در سئو سایت هدف خواهد شد.
فروش بک لینک بصورت مخفی
در این روش سایت زرد و بی محتوا ایجاد شده و بکلینک به رقیب به صورت مخفی انجام میشود. این قبیل بکلینک ها عموما با بارگذاری صفحات و یا کلیک روی قسمتی از سایت بصورت پاپ آپ باز شده و صفحاتی از سایت رقیب را به نمایش می گذارند.هدف این روش این است که کاربر صفحات پاپ آپ رقبا را بسرعت بسته و بعد از گذشت زمان این عمل کاربران موجب میشود که از موتور های جستجو این لینک ها را کشف و به سایت رقیب نمره منفی بابت خرید بکلینک بدهند.
ایجاد یک سایت قرینه
یکی از روش های سئو منفی ایجاد یک سایت قرینه با سایت رقیب و سپس گزارش به گوگل بابت کپی بودن مطالب سایت رقیب است.
این روش معمولا باعث حذف سایت رقبا نمی شود. ولی برای مدتی رتبه گیری سایت رقیب را متوقف می کند. در حقیقت در این روش گوگل بعد از بررسی متوجه می شود که سایت رقیب زود تر از سایت دیگر ایجاد شده است و فاقد مطالب کپی شده تشخیص داده میشود. ولی تا زمانی که گوگل این بررسی ها را انجام دهد. گوگل مانع رتبه گیری سایت رقیب می شود.
امکان نظر دهی همراه با لینک برای افزایش مخاطب
یکی از مواردی که گوگل به شدت با آن مخالف است. قرار دادن لینک در سایت های غیر مرتبط است. قرار دادن لینک در کامنت سایت ها و امضاء فروم ها میتواند به سایت رقبا آسیب های زیادی وارد کند.
نتیجه گیری:
گوگل بسیار هوشمند است و ممکن است کشف کند که ما داریم از سئو منفی برای حذف رقیب استفاده می کنیم.
از طرف دیگر تمام روش های سئو منفی هزینه بر بوده و بندرت مورد استفاده قرار می گیرند. بطور کلی میتوان گفت که سئو منفی جزء روش های پر کاربرد سئو نیست. گوگل نیز بندرت تحت تاثیر این روش ها قرار می گیرد. روش هایی مانند هک کردن سایت رقیب به دلیل جرم بودن در این مقاله توضیح داده نشده است. ولی این تکنیک ها بهتر از تولید بکلینک بر روی سایت رقیب تاثیر منفی می گذارند.
راهکارهای ایمن شدن از سئو منفی
در ادامه چند راهکار مفید و کاربردی را با هم بررسی میکنیم تا خیال شما را از بابت سئوی منفی راحت کنیم.
۱ – هشدار ایمیلی گوگل وبمستر تولز (گوگل سرج کنسول) را فعال کنید
اگر این هشدار را فعال کنید، در موارد زیر از وبمستر تولز ایمیل دریافت خواهید کرد:
- وقتی توسط یک بدافزار به شما حمله شده باشد.
- وقتی صفحات شما در گوگل ایندکس نشده باشد.
- وقتی اتصال با سرور شما دچار مشکل شده باشد.
- وقتی گوگل شما را جریمه کرده باشد.
اگر هنوز سایت خود را به گوگل سرچ کنسول متصل نکردهاید، ابتدا و قبل از هرکاری اینکار را انجام دهید؛ چرا که علاوه بر مواردی که گفتم، گوگل وبمستر تولز مزایای زیادی برای سایت شما دارد. برای اینکه ایمیلهای وبمستر تولز را هم دریافت کنید، تنها کافی است گزینۀ Enable Email Notifications را انتخاب کنید و سپس Receive Alerts For All Types Of Issues را بزنید تا این هشدارها را دریافت کنید.
خب، این تنها قدم اول بود. حالا با من همراه شوید تا وارد بخش مهمتر شویم.
۲- به طور پیوسته بکلینکهای سایت خود را مانیتور کنید
این تقریبا مهمترین کاری است که در مورد سایت خود میتوانید انجام دهید. بدترین کاری که سئو منفی در مورد سایت شما میتواند اتفاق بیافتد، سرازیر کردن بک لینکهای مخرب و بیکیفیت به سایت شماست.
یک حالت دیگر این است که ریدایرکتهایی را روی سایت شما اجرا کنند و کاربران شما را به صفحات دیگری هدایت کنند. پس برای شما حیاتی است که بدانید چه زمانی کسی در حال ساختن بک لینکهای مخرب و ریدایرکتهای خراب برای شماست.
ابزارهای شناسایی بک لینک ها
در ادامه چند ابزار برای شناسایی و بررسی بک لینکهایتان به شما معرفی میکنم:
SEO SpyGlass: این ابزار هم نمودار رشد تعداد بک لینکهایتان و تعداد دامنههای ارجاع دهنده را به شما نشان میدهد. بنابراین اگر نمودار شما دچار رشد ناگهانی شود، باید شستتان خبردار شود که این طبیعی نیست و احتمالا توطئهای در کار است. حالا میتوانید بک لینکهای مخرب را Disavow (این چیزی نیست جز همان بلاک کردن) کنید.
Ahrefs: این یکی از کاملترین ابزارها برای بررسی بک لینکهای سایت شماست. در بخش Backlink Types شما میتوانید ریدایرکتهای خود را بررسی کنید. در حالت عادی این ریدایرکتها نگران کننده نیستند، اما اگر با یک رشد ناگهانی در این بخش مواجه شدید و یا با حجم زیادی از بک لینک، ممکن است گرفتار سئوی منفی شده باشید.
MonitorBacklinks.com: این هم یکی از بهترین و سادهترین ابزارها برای کنترل بک لینکهای شماست و هر زمان که شما بک لینکهای با کیفیت خود را از دست بدهید یا بک لینکهای اسپم به سایت شما روانه شود، از طریق ایمیل به شما هشدار میدهد.
۳ – از بک لینکهای با کیفیت خود به خوبی محافظت کنید
عموما بسیاری از اسپمرهای خبیث تمام تلاش خود را میکنند تا بهترین بکلینکهای شما را از بین ببرند. احتمالا برایتان سوال پیش آمده که چگونه اینکار را میکنند؟ جوابش به حدی ساده است که باورتان نمیشود. با صاحب سایتی که به شما بک لینک داده است، تماس میگیرند، خود را به جای شما معرفی میکنند و از آنها میخواهند که لینکهایی که به وبسایت شما داده شده است، را حذف کنند. (همینقدر احمقانه!)
برای اینکه بتوانید به خوبی جلوی این اتفاق را بگیرید، هنگامی که با وبمستر سایتهای دیگر در ارتباط هستید، از به جای اکانت Gmail یا یاهو، ایمیل با دامنۀ سایت خودتان استفاده کنید. این به آنها ثابت میکند که وبسایت متعلق به شماست و نه کس دیگر.
علاوه بر این همیشه بک لینکهای با کیفیت خود را بررسی کنید. در اینجا باز از ابزار Monitor Backlinks یاد میکنیم. در این بخش همانند تصویری که میبینید، شما میتوانید بک لینک های خود را بر اساس Page Rank و یا Social Activity مرتب کنید.
همینطور میتوانید به بهترین بک لینک های خود یک تگ اضافه کنید. در این صورت همیشه میتوانید ببنید که آیا بک لینک های با کیفیت شما حذف شدهاند یا نه. برای اینکار تنها کافی است، بک لینک مورد نظر خود را انتخاب کنید و روی گزینۀ Edit کلیک کنید.
سپس تگ خود را به آن اضافه کنید، با اینکار بعدا میتوانید این فیلتر را انتخاب کنید و این بک لینکهای خود را به راحتی پیدا کنید.
بیشتر بدانید: الگوریتم رتبه بندی گوگل
بعد از اینکه لیست خود را ایجاد کردید، با استفاده از تگی که قبلا به آنها دادهاید، آنها را فیلتر کنید و وضعیت آنها را بررسی کنید. اگر تغییر یا حذفی دیدید، باید به وبمستر آن سایت زنگ بزنید و ببینید که چرا این لینکها حذف شدهاند.
۴ – از وبسایت خود در مقابل بدافزارها و هکرها محافظت کنید
این را بدانید که وبسایت شما روزانه در معرض حملههای زیادی از سمت بدافزارها و هکرها قرار میگیرد. بنابراین امنیت یکی از مهمترین ارکان سایت شماست. برای اینکه امنیت وبسایت خود را حفظ کنید، کافی است موارد زیر را در مورد وبسایت خود به کار بگیرید.
- اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید، پلاگین Google Authenticator Plugin را نصب کنید و یک پسورد دو مرحلهای برای سایت خود ایجاد کنید. با این کار هر زمان که شما به سایت وردپرس خود وارد شوید، باید کدی که از طریق Google Authenticator به موبایل شما اس ام اس شده است را وارد کنید.
- برای سایت خود یک پسورد قوی (متشکل از اعداد، حروف کوچک و بزرگ و علائم مختلف) انتخاب کنید.
- همیشه از اطلاعات و فایلهای سایت خود بک آپ داشته باشید.
- اگر سایت شما به کاربران امکان آپلود کردن فایل میدهد، (مثلا سایتهایی مثل آپارات و نماشا) با شرکت هاست خود تماس بگیرید و از آنها بپرسید که برای تصب آنتیویروس باید چه کنید.
۵ – محتواهای کپی شده از سایتتان را بررسی کنید
یکی از بهترین ابزارها برای تشخیص محتوای کپی شده، وبسایت Copyscaper است که به راحتی میتوانید بفهمید چه سایتهای محتوای شما را کپی کردهاند. این ابزار پولی است، اما به صورت رایگان هم میتوانید یک ماه از ان استفاده کنید. اگر با محتواهای کپی شده از وبسایت خود مواجه شدید، پیش از هر کار دیگر با مدیر سایت تماس بگیرید و از او بخواهید محتوای کپی شده را حذف کند. اگر مدیر سایت آن محتوا را حذف نکرد میتوانید به بخش گزارش تخلف گوگل copyright infringement report مراجعه کنید و این مورد را گزارش دهید.
۶ – شبکههای اجتماعی را بررسی کنید
گاهی پیش میآید که اسپمرهای با نام تجاری شما در شبکههای اجتماعی اکانتهای فیک میسازند. قبل از اینکه این اکانتها بتوانند فالوور جذب کنند، باید به سرعت این اکانتهای جعلی را شناسایی کنید و گزارش اسپم بودن آنها را بدهید. برای اینکه ببینید چه اکانتهایی از نام برند شما استفاده میکنند، میتوانید از وبسایت Mention.net کمک بگیرید. با استفاده از این ابزار هر زمان که کسی اکانت نام یا اکانت شما را منشن کند، یا از اسم شما سواستفاده کرده باشد، شما مطلع خواهید شد.
در این وبسایت به راحتی میتوانید یک اکانت بسازید و با استفاده از گزینه Create Alert تمام هشدارهای لازم را دریافت کنید.
۷ – سرعت سایت خود را چک کنید
اگر یک زمان با این مواجه شدید، که سایت شما به طرز غیر طبیعی سرعتش بسیار پایین آمد، حتما به سئو منفی شک کنید. البته مواردی پیش میآید که امکان دارد به علت تقاضای زیاد و هجوم کاربران به سایت، سرعت سایت شما پایین بیاید. اما همیشه هم اینطور نیست.
یک ابزار خوب که به شما کمک میکند که این مورد را به خوبی بررسی کنید، سایت Pingdom.com است. کافی است یک اکانت بسازید و Email alert را فعال کنید. با اینکار به راحتی میتوانید بفهمید که چه زمانی وبسایت شما پایین آمده است. (ِDown) اگر با حمله مواجه شده بودید و سایتتان پایین بود، فورا با شرکت هاست خود تماس بگیرید و از آنها کمک بخواهید.