skip to Main Content
۰۲۱۸۸۵۰۷۵۸۶

شوک محتوایی چیست؟ برای مقابله با شوک محتوا چه کنیم؟

5/5 - (4 امتیاز)

شوک محتوایی برای نخستین بار در سال ۲۰۱۴ توسط یک کارشناس بازاریابی در ایالات متحده آمریکا ابداع شد؛ این اصطلاح برای وقتی است که عرضه محتوا بیش از تقاضای آن باشد و با انفجاری از محتواهای بی ربط راجع به یک مسئله روبرو شویم، اتفاقی که امروزه به نحوی فزاینده در حال رخدادن است.

به عبارتی دقیق تر مفهوم شوک محتوایی از به کارگیری اصول اساسی اقتصادی آدام اسمیت (۱۷۷۶) و دیوید ریکاردو (۱۸۱۷) در بازاریابی محتوای معاصر ناشی می شود که معتقد بودند قیمت ها توسط عرضه و تقاضا تعیین می شوند. همچون شوک عرضه در بازار، شوک محتوا نیز سبب از هم گسیختگی عرصه بازاریابی محتوا می شود.

دلایل رخ دادن شوک محتوا

این یک واقعیت است که امروزه تعداد کاربران اینترنت در سراسر دنیا افزوده شده است؛ از سویی دیگر سیستم های مدیریت محتوا همچون WordPress، Blogger و Medium این امکان را در اختیار کاربران قرار داده اند که بدون چندان تخصصی محتوای خود را در سراسر وب نشر دهند.

از سویی دیگر محبوبیت پلتفرم هایی چون فیسبوک، توییتر، اینستاگرام و تیک تاک تمایز بین تولیدکننده و مصرف کننده محتوا را محو می کند. این موارد را باید در کنار بازاریابی محتوای شرکت های ریز و درشت و البته همه گیری کویید ۱۹ و رشد بیشتر کاربران اینترنت قرارداد تا پازل رخ داد شوک محتوا کامل تر شود.

بیشتر بدانید: محتوای کپی در سئو سایت چه تاثیری دارد؟

غلبه بر شوک محتوا با شناخت نیاز مخاطب

مسئله چیست؟

شوک محتوا یک مشکل واقعی است که می تواند تأثیر مستقیمی بر سودآوری اقدامات بازاریابی محتوا داشته باشد. این امر اساساً بازاریابی محتوا را زیر سؤال می برد.

در حقیقت قرار گرفتن در صفحه اول گوگل سبب شده تا برخی به هر روشی متوسل شوند که یکی از آن ها تولید توخالی محتوایی است که خروجی ای برای مخاطب نیز ندارد. خبر خوب این است که می توان بر مشکل غلبه کرد و برای این کار استراتژی هایی وجود دارد.

غلبه بر شوک محتوا با شناخت نیاز مخاطب

اینکه به یک نیازسنجی از مخاطب و همچنین نیت جستجو یا search intent برسید در حقیقت نخستین و مهمترین گام را برداشته اید.

این کار با بررسی کلمات کلیدی پرجستجو توسط مخاطب و همچنین پیشنهادات گوگل میسر خواهد بود و در نتیجه آن شما محتوایی را تولید می کنید که در میان انبوه محتواهای موجود به گم نشده و مخاطب را دچار شوک محتوایی نکند.

غلبه بر شوک محتوا با شناخت نیاز مخاطب

نشان دادن تجربه، تخصص و اعتبار

بسیاری از کارشناسان بازاریابی از «کیفیت» به عنوان راه حلی برای غلبه بر شوک محتوا صحبت می کنند، بدون اینکه منظورشان از کیفیت را مشخص کنند.

اما در حقیقت دستورالعمل‌های Google Webmaster کاملاً این موضوع را مشخص کرده است، در حقیقت باید به سمت تولید محتوایی حرکت کرد که تجربه، تخصص، اقتدار و قابل اعتماد بودن نویسنده را نشان دهد این فاکتور که به E-EAT معروف است، از حروف اول اصطلاحات Experience-Expertise, Authority and Trustworthiness تشکیل شده است.

تعریف جایگاه محتوا در سئو

تعریف جایگاه محتوا در سئو

دیگر موردی که در ارتباط با شوک محتوایی باید در نظر گرفت، تعریف جایگاه است. داشتن تخصص عمیق در هر بخش به سادگی ممکن و معتبر نیست. علاوه بر این، تعریف جایگاهی واضح برای شما هویت ایجاد می‌کند و انتظاراتی را شکل می دهد که به مدد محتوا می‌تواند برآورده شود یا از آن فراتر رود و الهام‌بخش کاربر است.

دسته بندی محتوا از لحاظ ساختار

نکته دیگری که ما را در سئو از شوک محتوایی به دور کرده و به سمت جذب صحیح مخاطب سوق می دهد، دسته بندی محتوا است که از شلختگی آن جلوگیری می کند.

برای این کار لازم است که یک نقشه ذهنی در پس فکر متخصص سئو وجود داشته باشد تا بتواند محتواهای مرتبط با نیاز مخاطب را دسته بندی کند.

شاخص هایی برای درک کیفیت محتوا

دست آخر اینکه ۶ شاخه را می توان به عنوان ملاک برای اجتناب از غلتیدن به ورطه ایجاد شوک محتوایی در نظر گرفت. این شاخص ها عبارتند را با واژگانی از چون منحصر به فرد، مرتبط، کامل، دقیق، به روز و خوش خوان می توان عرضه کرد.

در صورتی که این اصول و اسلوب در نگارش محتوا رعایت شود قطعاً محتواتی شما وارد فاز شوک محتوا نشده و بالعکس در میان دریایی از محتواهای توخالی، می تواند برای مخاطب همچون قایق نجات باشد.

بیشتر بدانید: سوشال سیگنال چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟

نکته پایانی

در این مطلب تلاش شد در مورد شوک محتوا صحبت کنیم. در اصل رسالت سئو تولید محتوای حرفه ای است تا مخاطب را از محتوازدگی نجات دهد، امری که این روزها همچون سرگیجه دامان کاربران وب را گرفته است.